Weldenhof

Weldenhof

Stukje geschiedenis

Het verhaal van Weldenhof start in 1992 te Welden. De twee eigenaars hadden er toen een bio-appelboomgaard. Met de oogst persten ze op artisanale wijze biologisch appelsap die dan door groothandelaars werden verdeeld naar natuurvoedingswinkels. De biosappen van Weldenhof vielen in de smaak, maar ook de vraag naar traditionele sappen steeg, waardoor het assortiment van sappen aanzienlijk werd uitgebreid. Sind maar 2005 heeft Ordal bvba het bedrijf Weldenhof overgenomen op vraag van de twee eigenaars. Dit was voor Ordal een logische stap na zijn jarenlange ervaring in het verwerken van krieken.

Ook vandaag speel Ordal big steeds in op de vraag van de klant. Het gamma traditionele sappen, versgeperste sappen en biosappen wordt nog steeds verder uitgebreid. Zo bracht Weldenhof in 2012 maar liefst drie nieuwe biosappen uit: rode biet, appel-rode biet en appel-peer. In 2013 worden bio-granaatappelsappen op de markt gebracht.

Kwaliteit

Trouw aan de oorspronkelijke visie en filosofie van Weldenhof staan de sappen vandaag nog steeds garant voor kwaliteit. Enkel het beste fruit is goed genoeg voor hun sappen. De Bio-certificaatvruchten worden met de grootste zorg tot een overheerlijk sap geperst. Smaaktesten garanderen de kwaliteit voordat het sap in flessen gaat. Weldenhof kiest bewust voor heldere glazen flessen die instaan voor het optimale behoud van zowel smaak als vitamines. Door hun volledig computergestuurd traceerbaarheidssysteem weten ze perfect vanwaar hun vruchten komen en kunnen ze deze volgen tot in het winkelrek.

Milieu

Weldenhof kiest bewust voor een glazen retourverpakking van 1L. De grotere inhoud zorgt voor een kleinere rotatie, waardoor het transport en het waterverbruik bij het spoelen beperkt blijven. Zo draagt Weldenhof bij aan het milieu. De meerderheid van hun klanten bevindt zich in België en daardoor houden ze ook hun ecologische voetafdruk laag.

Productieproces

Het productieproces van versgeperste sappen verloopt in verschillende stappen:
Om de smaak en vitamines van de vruchten optimaal te behouden worden ze op de plaats van oorsprong gewassen, gemalen en geperst tot sap. Het sap wordt bevroren en komt naar Weldenhof, om vervolgens te ontdooien net voor het gebotteld wordt in een milieuvriendelijke glazen fles. Het sap wordt in de fles op een lage temperatuur gepasteuriseerd[1] zodat een langere houdbaarheid kan worden gegarandeerd.


[1]     De houdbaarheid wordt verbeterd door gedeeltelijke vernietiging van de bacteriën door een thermische behandeling.